[...] brązowy/kasza/makaron durum lub pełnoziarnisty 50g mięso lub chuda ryba 130g V posiłek: ryż brązowy/kasza/makaron durum lub pełnoziarnisty 50g mięso 130g(karkówka, szynka schab, kurczak, indyk) VI Kolacja: Odżywka białkowa 40g + oliwa z oliwek 10g lub /makrela 100-150g lub /2 białka jaj+1 całe 20g wpc+ 5g oliwy warzywa Wyeliminowałem nabiał [...]
[...] do sprawdzenia. Jest ok, ale na moje oko to tam jest góra 2500kcal i to liczac max opcje oliwy, platkow czy miecha z tych rozbieznosci co podales. Bialka i wegle ok, ale podbij tluszczy. Orzechy włoskie czy jakaś karkówka/schab zamiast jednej porcji kury i już będziesz do przodu z 200-300kcal. Zmieniony przez - Xardero w dniu 2012-12-09 18:35:32
[...] http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Na pewno warto byś dodał tłuste kawałki mięsa (np. schab, karkówka, czy uda z kurczaka), tłustsze ryby. Jeśli chodzi o czas trwania redukcji, po jakimś czasie około 2-3 miesięcy warto wejść na chwilę na zerowy bilans, by [...]
[...] pożądanym mięsem w diecie, ale dobrze by było gdyby zawierała solidne źródła białka - czyli właśnie RÓŻNE mięsa, też wieprzowe, czerwone, nieco tłustsze (karkówka, schab, łopatka), ryby, jajka, podroby... Owoce i warzywa powinny być na co dzień, ale jeśli dotąd nie jadłeś - wprowadzaj je powoli - najlepiej dodawaj niewielkie porcje do [...]
[...] jedzenie? Spraw, żeby było smaczne. jedz ryż na słodko z pieczonym jabłkiem i innymi owocami, suszone owoce jak daktyle czy rodzynki. Tłuste mięcho jak udka, karkówka, schab, szynka, trochę zdrowych tłuszczy jak olej lniany, tłuste ryby, orzechy włoskie. Na kolację zjedz np sałatkę śledziową czy pastę makrelową, twaróg z warzywami. Staraj [...]
[...] Ser jest bogatym źródłem skoncentrowanego białka pochodzenia zwierzęcego. Jego wartość biologiczna jest wyższa aniżeli wartość biologiczna mięśni zwierząt (karkówka, schab, łopatka). I tak 35g dobrego żółtego sera, stanowi ekwiwalent 50g białka pochodzącego z mięśni zwierząt hodowlanych. Nie chciałbym być źle zrozumiany, jeżeli ktoś chce [...]
Dlaczego ograniczyć ma wieprzowinę? Karkówka czy schab to dobre źródło białka. Ja na redukcji jadam wieprzowinę z piekarnika. Zresztą jak będzie jadł tylko tuna i kuraka, to za 3 miesiące nie będzie mógł na nie patrzeć.
[...] ale na co dzień lepiej jeść mało przetworzone mięsa. Możesz jadać tłustsze elementy mięsne i czerwone mięso - nie tylko chudy drób. Lekko przerośnięte mięso typu karkówka, schab, żeberka udka z kurczaka (np. rosół na nich) - dostarczą Ci kolagenu, który na redukcji pomaga zachować skórę w dobrej formie. Suche, chude mięsa nie są wcale [...]
mogę jeść karkówka wypiekana schab szynka zamienić to w posiłkach zamiast kurczaka czy w każdym posiłku inne mięso ?? odżywki nie muszę dawać mam po prostu za dużo teraz lepiej ?? /SFD/2017/10/11/76d23aedde9043a69e9ac8d9e889640e.jpg Zmieniony przez - konkwista1986 w dniu 2017-10-11 13:01:07
[...] nierozwalające się naleśniki? 3. Czy na redukcje a także masę każdy rodzaj mięsa sie nada. Chodzi mi tutaj głównie pomijając już drób i wołowine, ale np karkówka wieprzowa, łopatka, schab wieprzowy itp? 1. Ja bym sobie darował. Pewnie mom i inne resztki. Dobra kiełbasa powstaje z powyżej 120g mięsa na 100g produktu. 3. Możesz jeść wieprzowinę.
[...] 100 gram ryzu. Makrela wedzona na kolacje zamiast twarogu z oliwa :) Warzywa beda do kazdego posilku nie uwzglednialem ich poniewaz chyba sie ich nie wlicza do dziennego zapotrzebowania ? sa rozne zdania na ten temat Pierś na obiad moge zamienic na jakies tluste mięso? karkówka ? schab ? Zmieniony przez - napek612 w dniu 2016-12-05 19:15:49
[...] czy omlety. Mozesz też rozpuścić go na patelni, dodać do jogurtu naturalnego przyprawić i mieć "sos np. do ryżu / kaszy / ziemniaków" Mięsa tłustsze np ? Wieprzowina ? Wołowina ? Chociażby, mile widziane na pewno schab, polędwiczka wieprzowa, karkówka, podroby (nawet 1 raz dziennie) a pozostałych posiłkach czy to twaróg, jajka, ryba ;-)